Expeditionsmeny

Expeditionsmeny vår - LUNCH (ingår ej i biljettpriset)

Förrätter
Ångbåtens brottsjösill* med rödlök, gräddfil och dillkokt färskpotatis 95:-
Skärgårdstoast 80:-

Varmrätter
Plommonspäckad Fläskkarré med gräddsås, svartvinbärsgelé och inlagd gurka 125:-
Ångbåtsbiff med lök och stekt potatis 195:-
Ugnstekt vånölax med senap & dillstuvad potatis 125:-
Vegetarisk Grönärtssoppa med vitlöksbröd 110:-

Desserter
Kyld hallon och mangosoppa med citrussorbet 70:-
Vaniljglass med jordgubbar 55:-

......................................................................................................................................

Expeditionsmeny vår - MIDDAG (ingår ej i biljettpriset)

Förrätter
Ångbåtens brottsjösill* med rödlök, gräddfil och dillkokt färskpotatis 95:-
Gubbröra på klassiskt vis 90:-

Varmrätter
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotsås, persiljeslungade rotfrukter och kokt potatis 165:-
Ångbåtsbiff med lök och stekt potatis 195:-
Fisk och skaldjursgryta med ört & limeaioli 145:-
Canneloni på färsk pasta med ricotta, oliver, vitlök, färska örter samt tomatsås 155:-

Desserter
Vit chokladmousse med myntamarinerade jordgubbar 75:-
Ingefära och vaniljpanacotta med citrusmarinerade lingon 75:-
 
......................................................................................................................................

Expeditionsmeny höst - LUNCH (ingår ej i biljettpriset)

Lunch förrätter
Ångbåtens brottsjösill med rödlök, gräddfil & dillkokt färskpotatis 95:-
Apelsingravad röding med kanel och aniskokta betor samt kokt sparrispotatis med dillsmör 98:-

Varmrätter
Ångbåtsbiff med lök och stekt potatis 195:-
Kokt fläsklägg med skånsk senap och persiljeslungade rotfrukter 125:-
Halstrad vånölax med gräddkokta murklor och grillad mandelpotatis 170:-
Vegetarisk blomkålsoppa 110:-

 Deserter
Hemlagad blåbärssoppa med vaniljglass 65:-
Höstbärspaj med lättvispad citrongrädde 65:-

Expeditionsmeny höst - MIDDAG (ingår ej i biljettpriset)

Förrätter
Ångbåtens brottsjösill med rödlök, gräddfil & dillkokt färskpotatis 95:-
Flatrökt ål på grovt rågbröd samt äggröra smaksatt med tryffel 95:-

Varmrätter
Ångbåtsbiff med lök och stekt potatis 195:-
Fisk och skaldjursgryta med ört och limeaioli 145:-
Helstekt hjortinnanlår med sherry & lingonskysås samt höstsvamp & västerbottenpotatis 195:-
Örtpolenta med varm tomat, och vitlöksolja samt bön & linscreme 135:-

Desserter
Nougatparfait med ananas och svartpepparkompott 75:-
Yuoghurtpanacotta 75:-


......................................................................................................................................

* Egenimporterad matjessill från Danmark - lagrad på ekfat 6 månader - Världens Bästa!

Välvalda viner, gott öl och övrig dryck finns naturligtvis ombord!